Cytryna



Łosoś w imbirze i cytrynie

Łosoś w imbirze i cytrynieSkładniki:

  • 4 filety ze świeżego łososia po 15-20 dag
  • sok z 1 cytryny
  • korzeń imbiru
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz


Dla ilu osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 min.

Sposób przygotowania:
Kawałki łososia posolić i popieprzyć z obu stron. Rozgrzać w patelni olej, smażyć w nim łososia na średnim ogniu przez 3 minuty. Obrać i pokroić w cieniutkie plasterki imbir – tyle, by otrzymać zawartość 1 płaskiej łyżki. Gdy łosoś się dobrze zazłoci, odwrócić go na drugą stronę, posypać imbirem, wlać sok z 1/2 cytryny, smażyć 1 min, posypać natką i koperkiem, dolać resztę soku z cytryny, przykryć i dusić jeszcze 2 min.

Zapożyczone z: ugotuj.to

cytrynkaPowrót do cytrynki


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: