Cytryna



Ryż cytrynowy

Składniki:

  • 225g ryżu
  • sól
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • świeżo zmielony pieprz naturalny
  • Do przybrania: przepołowione plasterki cytryny

Dla ilu osób: 4
Czas przygotowania: 20 min.

Sposób przygotowania:
Ryż gotować w 600ml wrzącej, osolonej wody przez 15-20 minut, aż będzie miękki. Do gotowego ryżu dodać otartą skórkę z cytryny i sporo pieprzu, dokładnie wszystko wymieszać. Sprawdzić smak. Ryż przełożyć do odpowiedniego naczynia, udekorować plasterkami cytryny i od razu podawać.

Zapożyczone z: cojemy.pl

cytrynkaPowrót do cytrynki


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: