Cytryna



Cytrynowy łosoś

Cytrynowy łosośSkładniki:

  • dzwonka łososia, 2 szt
  • cytryna, 1 szt
  • pieprz, sól, do smaku
  • odrobina oliwy, do smażenia


Dla ilu osób: 2

Sposób przygotowania:
Rybę umyć, posolić i popieprzyć. Solidnie skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawić na co najmniej pół godziny. Następnie usmażyć dzwonka na odrobinie oliwy lub upiec na grillu bez dodatku tłuszczu (najlepiej zawinąć w folię, by ryba nie obeschła). Polać sokiem z drugiej połowy cytryny. I gotowe.

Prosto i smacznie.

Zapożyczone z: smaker.pl

cytrynkaPowrót do cytrynki


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: